Työskentelyni studiolla vauvojen kanssa
Tervetuloa kuvaukseeni oikeastaan minkä ikäisen vauvan kanssa tahansa, sillä joka ikäkaudessa on omat ihanat juttunsa. Omat lempparini on kuvata vauva vastasyntyneenä mahdollisimman pienenä kohtukäppyräisenä, isompana ja uusia taitoja oppineena sekä lopuksi vauva-ajan päätteeksi 1v kuvauksessa tai sitten kun hän alkaa opettelemaan kävelemistä. Isoja muistoja ja muutoksia tulee vauvavuotena todella paljon, mutta lisäksi vauvan piirteet, vartalo ja liike muuttuvat valtavasti. Näistä voit lukea tarkemmin vastasyntyneen kuvaus vs vauvakuvaus studiolla tai 4-8kk ikäisen vauvakuvaus.
Mitä kaikkea kuuluu vauvakuvaukseen?
Vauvojen valokuvauksessa otan kuvia vauvasta yksin päästä varpaisiin ja yksityiskohdista väljiin rajauksiin. Lisäksi vauvaa kuvataan perheenjäsenten kanssa luonnollisesti ja hieman asetelmallisemmin. Jos molemmat vanhemmat osallistuvat, heidät molemmat kuvataan vauvan kanssa yhdessä ja erikseen. Lisäksi sisarukset voivat osallistua kuvaukseen ja heidän ikä, keskittymiskyky ja kiinnostuksen kohteet huomioiden voidaan kuvata vauvan kanssa.
Vauvaa kuvataan kuvaukseen tarkoitetulla säkkituolilla, sängyllä, lattialla, sylissä ja/tai korissa. Tyylini on kuitenkin hyvin yksinkertainen ja rekvisiittoja on vain harvoin ja toiveestasi.
Mitä vauvalle päälle kuvaukseen?
Minä kuulun niihin, jotka hämmästelivät ennen omia lapsia, kun vauvoja kuvataan ilman vaatteita. Söpöjä vaatteitahan on vaikka minkälaisia. Omien lasten jälkeen tajusin, että söpöjä vaatteita tulee ja menee eikä minun niitä niinkään tarvitse muistaa, mutta söpöt lapseni haluan muistaa autenttisina ja ikään sopivan näköisinä kaikkine muhkuineen, pienine varpaineen, rimpula raajoineen ja pehmeine ihoineen. Vaatteista voin räpsiä puhelimella kuvia päivittäin, mutta en halua niitä liiaksi viemään huomiota näistä muista asioista “kunnon kuvissa”. Nykyään siis kuvaan vauvoja mieluiten, vaipalla, bloomersilla tai yksinkertaisella vaalealla bodylla.
Kuinka vauvaa tulee valmistella kuvauksiin?
Pienet jutut riittävät. Leikkaa vauvan varpaan ja sormien kynnet siistiksi edellisten päivien aikana. Pese vauvan iho puhtaaksi, vältä isoja määriä öljyjä. Pyyhi juuri ennen kuvausta vauvan naama (erityisesti nenän alta) ja kädet.
Miten kuvaus etenee?
Arvioin aina tilanteen tilannekohtaisesti. Usein aloitan perhekuvista, kuvaan vauvaa yksin ja palaan vielä lopuksi perhekuviin. Eli kutsun teidät aina välillä, mutta muuten kuvailen vauvan kanssa yksin, etenkin jos vierastus ei ole valtavaa. Vauva saa syödä, kun on sen tarve.
Leikitän ja kerjään vauvan huomiota välillä paljonkin ja vanhemmat voivat keskittyä hyvään fiilikseen, vauvan ihasteluun ja läheisyyteen. Tavoittelen myös kuvia, joissa vauva ei katso suoraan kameraan eli vauvalle annetaan myös omaa tilaa ja rauhaa sekä vanhemmat saavat touhuta vauvan kanssa. Kerron mielikuvia, annan pieniä tehtäviä ja hassuttelen lapsenne kanssa pitkin kuvausta. Lasten liike ja piirteet saavat näkyä kuvissani eli ei tarvitse vain pönöttää paikallaan.
Paljon vauvoja kuvanneena minulle turvallisuus ja vauvojen hyvinvointi on aina etusijalla <3